Despre noi

Noi credem ca schimbul valutar la casele de schimb este parte din istorie. Acum, cand totul se intampla online, mai rapid si mai simplu, meriti sa poti face si tu schimburi valutare cu un efort minim si la cele mai bune cursuri.

Schimb Valutar Online prin oferta Telekom Banking este prima platforma de schimb valutar din Romania care iti ofera o experienta 100% online si acces la banii tai oricand, oriunde in lume. Iti garantam fondurile din conturi prin intermediul unui Fond de garantare bancar, un beneficiu pe care nu il ai daca tranzactionezi pe platforme FX nebancare. Te inregistrezi, deschizi conturi in 10 valute si soliciti carduri - totul online, fara sa te deplasezi. Platforma iti ofera nu doar schimburi valutare simple, ci si tipuri de instructiuni care te ajuta sa faci schimburi valutare la cel mai bun curs fara efort suplimentar. Transferurile catre Telekom Banking se realizeaza instant. Poti utiliza plaftorma si de pe mobil sau tableta, unde iti oferim o experienta adaptata.

Incearca acum toate beneficiile pe care ti le aduce platforma Schimb Valutar Online.

Tranzactiile de schimb valutar

Toate tranzactiile de schimb valutar sunt realizate intre conturile Schimb Valutar Online, iar sumele schimbate sunt disponibile instant in contul tau.

Transferurile intre conturi deschise la Telekom Banking (intrabancare)

Toate tranzactiile de schimb valutar sunt realizate intre conturile Schimb Valutar Online, iar sumele schimbate sunt disponibile instant in contul tau.

Transferurile nationale in Lei

Transferurile nationale in Lei prin platforma Schimb Valutar Online sunt gratuite, iar executarea lor se face in aceeasi zi sau in urmatoarea zi bancara, astfel:

 • Transferuri nationale pana la 50 000 lei: executare in aceeasi zi bancara pana la 14:30
 • Transferuri nationale incepand cu 50 000 lei: executare in aceeasi zi bancara pana la 15:00

Atat banca de la care se face transferul, cat si banca beneficiarului au o influenta asupra momentului in care banii sunt primiti de beneficiar.

Transferurile in valuta

Pentru fiecare transfer in platforma Schimb Valutar Online puteti indica cine acopera comisioanele de transfer. Sunt disponibile 3 optiuni de costa: SHA, OUR si BEN.

 • SHA - costurile sunt impartite intre platitor si beneficiar: fiecare acopera costurile bancii sale
 • BEN - toate costurile legate de transfer sunt acoperite de beneficiar
 • OUR - toate costurile legate de transfer sunt acoperite de platitor. Beneficiarul va primi suma indicata in transfer, fara a se deduce costurile de transfer ale bancii sale.

Toate aceste optiuni de cost pot fi selectate in doua tipuri de transfer: normal si urgent. Diferenta dintre transferurile normal si urgent este timpul de livrare:

 • tip normal: fondurile sunt livrate in 2 zile bancare (exceptie: pentru EUR si PLN fondurile sunt livrate in urmatoarea zi bancara)
 • tip urgent: fondurile sunt livrate in aceeasi zi bancara (exceptie: pentru DKK, SEK, NOK, CAD, AUD fondurile sunt livrate in urmatoarea zi bancara)

Mai multe detalii despre orele limita pentru transferurile in valuta gasiti in documentul Orele limita pentru transferuri Schimb Valutar Online.

Incasari din alte banci

Banca poate inregistra incasari primite din alte banci in zilele bancare pana la urmatoarele ore:

 • Transferuri nationale in Lei: 16.30
 • Transferuri nationale in valuta: 15.00
 • Transferuri internationale in Lei: 16.00
 • Transferuri internationale in valuta: 15.00